Oxfords pentru femei

Oxfords de damă - pantofi eleganți cu sireturi pentru femei. Aflați despre istoria lor

Pantofii Oxford sunt derivați din pantofii Oxonian, ce au fost creați de studenții de la Universitatea Oxford în jurul anilor 1825, care au încercat să găsească o altă modalitate de a purta cizmele înalte folosite la acea vreme. Inițial pantofii Oxonian aveau un toc de cizmă mai mare și fante laterale, dar au evoluat de-a lungul timpului, modificându-se sistemul de închidere cu ajutorul unor șireturi și adăugând un toc inferior. În acest mod s-a creat Oxfordul pe care îl recunoaștem astăzi. Modalitatea de a purta pantofi Oxford cu șireturi subțiri și rotunde, denotă eleganță și formalitate. Designerii din lumea întreagă au catalogat acest tip de pantofi ca fiind cei mai eleganți.

Pantofii oxford de damă - în ce se deosebesc de alți pantofi eleganți?

Spre deosebire de alți pantofi de damă eleganți, pantofii oxford pentru femei sunt concepuți dintr-o piele netedă. Aceștia se caracterizează prin călcâiul scăzut, glezna expusă, sistemul de închidere prezintă 5 sau 6 perforații pentru șireturi sub corpul (căputa) pantofului, pe fețele laterale, acestea creând un V pe picior atunci când sunt strânse. Tocul pantofului Oxford este unul mic, pentru a crea o siluetă elegantă și simplă. Designul neted și elegant, materialul de calitate din care este confecționat, face ca pantoful Oxford să fie considerat cel mai potrivit articol de încălțăminte pentru ocazii formale.

Oxfords pentru femei - o selecție largă de încălțăminte elegantă de la mărci premium la MODIVO.ro

Oxfords pentru femei fără îndoială o alegere potrivită pentru o ocazie formală. Deși clasici, pantofii Oxford oferă mai multe variante, precum pantofi din piele de căprioară și chiar modele contemporane în mai multe tonuri. Fie că vorbim despre pantofi Oxford negrii, maro clasic, vișiniu, gri sau bicolori, la Modivo.ro găsești o selecție largă de pantofi eleganți de la mărci premium, cum ar fi Caprice, Clarks, Karino, Solo Femme sau Vagabondo. Pantofii Oxford sunt disponibili într-o gamă variată de culori, au un aspect curat și un aspect îngrijit datorită liniilor drepte. Tot ce ai de făcut este să alegi perechea potrivită pentru tine, ținând cont de stilul preferat și evenimentul impus.

Oxfords pentru femei - Întrebări frecvente

Acum că ai reușit să găsești pantofii Oxford potriviți, probabil că ai în gând mai multe aspecte în ceea ce priveste acest articol de încălțăminte. Te întrebi cum să legi șireturile într-un mod elegant? Cum să întegrezi pantofii Oxford în ținutele tale? Sau cum ar trebui să porți o pereche de pantofi Oxford?

Cum să legați șireturile în pantofi eleganți?

Pentru început introdu amebele capete ale șiretului în găurile mai apropiate de vârful pantofului. Apoi treci unul dintre capete prin cea de-a doua gaură de pe aceeași parte, apoi în cea de-a doua gaură de pe partea opusă. Repetă mișcarea cu celălalt capăt, dar introdu șiretul în cea de-a treia gaură. Continuă în același fel alternând capetele șireturilor pentru toate cele 5 sau 6 rânduri de găuri. Apoi poți face o fundă, dar trebuie să ai în vedere ca buclele să se așeze de o parte și de alta a pantofului, nu în lungul acestuia.

Oxfords pentru femei - cu ce le poartă?

Pentru o ținută chic, alege să porți panfofii oxford alături de o pereche de blugi, un tricou sau o bluză. Alături de o fustă și o bluză voluminoasă îți vor oferi un look casual, potrivit la serviciu. Combină-i cu o rochie și vei avea o ținută elegantă.

Pantofi Oxford - cum să îi porți?

Panfofii oxford negrii sunt potriviți pentru ținutele formale, bussines sau de seară. Modelul traditional Oxford merg de minune cu o pereche de blugi pentru un stil casual. Pantoful Oxford ce are o bandă lată de piele plasată pe centru, dar având o nuanță diferită de restul pantofului, este potrivit pentru pantalonii tip Chino.