Întreținerea

Che tu possa godere del tuo acquisto il più a lungo possibile

Grazie per aver effettuato l’acquisto! Ci fa piacere che quando si tratta della moda scegli Modivo!Abbiamo preparato per te le informazioni sull’utilizzo e conservazione. Ti consigliamo di leggerle per poter godere della merce acquistata il più a lungo!

Întreținere
îmbrăcăminte

Îmbrăcăminte

Cu scopul de a păstra un aspect bun al îmbrăcămintei, este necesar să respectați recomandările de întreținere care se găsesc pe etichetele produselor sau pe etichetele atașate separat. Înainte de a începe întreținerea, citiți cu atenție informațiile despre produs. Acestea se găsesc sub formă de pictograme.

Întreținerea eficientă și sigură a îmbrăcămintei

Nu uita de temperatura potrivită

 • Spălați mereu articolele la temperaturile recomandate de producător. Găsiți informații pe etichetă.
 • Îmbrăcămintea termică se spală la o temperatură mai mică de 40 de grade. Astfel îi veți păstra proprietățile și veți preveni micșorarea ei.
 • Acordați atenție culorii produsului spălat:
  • Spălați hainele albe cu cele albe, iar cele negre și colorate cu nuanțe similare.
  • Spălați blugii și îmbrăcămintea de culoare închisă pe dos.

Utilizați detergent adecvat pentru spălarea îmbrăcămintei

 • Pentru spălarea hainelor negre, folosiți mereu detergent pentru haine negre.
 • Spălați îmbrăcămintea tehnică folosind detergent special pentru spălarea hainelor sportive. Datorită acestui fapt, veți evita blocarea membranelor. Nu utilizați substanțe de înmuiere și înălbitori.
 • Spălați produsele tricotate doar cu soluții speciale.

Rețineți: diferitele tipuri de îmbrăcăminte necesită tratamente diferite de spălare

 • Aveți grijă, centrifugarea excesivă poate distorsiona forma produselor. Urmați instrucțiunile producătorului.
 • Spălați lenjeria de corp separat, într-un săculeț special conceput pentru acest scop. astfel închizătorile nu vor deteriora restul hainelor.
 • Nu folosiți centrifugarea pentru îmbrăcămintea tehnică, scurgeți doar apa în schimb.

Uscarea, călcarea, depozitarea

 • Călcați articolele la temperaturile indicate de producători. Găsiți informații pe etichetele produselor. Recomandăm călcarea hainelor pe dos.
 • Urmați instrucțiunile producătorului pentru uscare. Curățați chimic numai dacă producătorul permite acest lucru.
 • Îmbrăcămintea termică nu se usucă la soare. Este posibil să se estompeze sau să se micșoreze.
 • Păstrați blănurile naturale în saci de bumbac. Încercați să nu le udați, dar dacă se necesită, uscați-le într-o zonă ventilată, departe de obiecte care elimină căldură și de radiatoare. Nu utilizați agenți de curățare pentru blănuri naturale.
 • Nu utilizați centrifugarea în cazul hainelor tricotate, uscați-le într-o poziție orizontală. Vă recomandăm să uscați acestea între două prosoape: schimbați prosoapele, până în momentul în care tricotajele sunt uscate, apoi pe un prosop sau pătură curată, formați-le.
Întreținere
încălțăminte

Reguli de bază pentru utilizarea încălțămintei

1. Atunci când vă încălțați sau descălțați, verificați dacă ați dezlegat șireturile în mod corespunzător. Datorită acestei acțiuni simple, partea superioară a pantofilor și călcâiul vor rămâne rigide, și nu se vor îndoi sau întinde.

2. Pentru a evita ruperea ștaifului și deteriorarea părții superioare, folosiți lingura pentru încălțăminte. O găsiți în coletul livrat pentru dumneavoastră.

3. Evitați udarea și transpirația în încălțăminte. Până și încălțămintea bine întreținută poate fi înmuiată de ploaie sau de zăpada topită, așadar pentru astfel de condiții meteorologice, recomandăm încălțămintea etichetată Waterproof. În cazul în care se necesită, uscați pantofii la temperatura camerei, departe de căldură. Rețineți, vânzătorul nu este responsabil pentru defectele cauzate de factorii externi, dacă încălțămintea nu este destinată utilizării în astfel de condiții.

4. Dacă ați ales încălțăminte din piele fără căptușeală sau cu căptușeală vopsită natural, aceasta poate lăsa urme de culoare. Este un proces natural și tranzitoriu. Încălțămintea cu o căptușeală sintetică nu colorează.

5. Atât schimbarea flecurilor și a șireturilor, cât și întreținerea interiorului încălțămintei (înlocuirea tălpicului) este obligația fiecăruia, nu reprezintă un motiv pentru reclamații.

6. Utilizați încălțămintea în conformitate cu destinația acesteia: de ex. folosiți încălțămintea de casă doar în spații interioare și uscate, iar cea sportivă pe suprafețe proiectate în acest scop.

7. Carâmbul și talpa din piele sau învelită în piele necesită întreținere similară cu cea a exteriorului încălțămintei.

8. Încălțămintea etichetată cu: Waterproof și Water Resistant trebuie impregnată în mod regulat pentru a-și păstra proprietățile impermeabile.

Impregnezi? Menții? Află dacă întreții încălțămintea în mod corespunzător!

Condiția tehnică a încălțămintei depinde de întreținerea sa corespunzătoare. Acest proces merită început în momentul achiziționării încălțămintei. Recomandăm impregnarea - înainte de utilizare - a încălțămintei noi. Aplicați un strat uniform de produs de impregnare potrivit pentru tipul de piele sau material din care încălțămintea a fost confecționată. Înainte de aplicare, asigurați-vă că încălțămintea nu este umedă. Impregnarea trebuie repetată după un timp, după fiecare curățare umedă. Evitați lustruirea pantofilor umezi sau pulverizarea excesivă a acestora.

Rețineți, cu timpul - datorită uzurii mecanice a pantofilor și a diferitelor influențe meteorologice - efectul de impregnare este parțial eliminat. Este un proces natural, care duce în mod inevitabil la deteriorarea încălțămintei în timp. Cu toate acestea, merită să avem grijă ca soluțiile utilizate pentru protejarea încălțămintei să fie de cea mai bună calitate și să conțină substanțe și uleiuri grase selectate în mod corespunzător, care - combinate cu coloranții corespunzători - ne vor reîmprospăta încălțămintea. Aceasta - ce tehnologie trebuie utilizată și ce soluții să folosim- depinde de tipul de material sau piele din care a fost confecționată încălțămintea.

Pielea - modalități eficiente de întreținere

Piele, ca orice material natural, nu poate avea aceeași culoare și structură pe întreaga suprafață a încălțămintei. Eventualele diferențe de culoare sau textură rezultă din eterogenitatea sa naturală.

CARÂMBUL DIN PIELE NATURALĂ NETEDĂ (FULL GRAIN LEATHER)

Îndepărtați întotdeauna murdăria cu un burete sau o cârpă umezită în apă curată. Produsul curățat lăsați-l la uscat, la temperatura camerei, apoi aplicați o cantitate mică de pastă sau cremă special concepută pentru acest tip de material și răspândiți uniform pe întreaga suprafață. După uscare, lustruiți cu o cârpă moale. Nu uitați să aplicați pasta de lustruire cu prudență, deoarece acesta poate deteriora suprafața materialului.

Carâmbul din nubuc sau velur

Îndepărtați întotdeauna murdăria cu o perie specială din cauciuc sau cu una din amestec de păr. Pentru a revigora culoarea, pulverizați o soluție specială, colorantă, pentru încălțăminte, iar pentru întreținerea încălțămintei pentru toamnă-iarnă, pulverizați impregnant înainte de umezire. Nu utilizați paste sau creme, deoarece petele de grăsime nu vor putea fi îndepărtate.

CARÂMBUL DIN PIELE CU EFECT DE CRĂPARE (tip: pull-up crazy horse)

Ștergeți murdăria cu o cârpă sau un burete umed. După uscare la temperatura camerei, pulverizați pe întreaga suprafață o soluție specială, uleioasă.

CARÂMBUL LĂCUIT SAU DIN IMITAȚIE DE PIELE

Spălați murdăria cu o cârpă sau burete umezit cu apă și lăsați să se usuce la temperatura camerei. După uscare, utilizați o cremă incoloră sau pulverizați o soluție pentru piele sintetică.

CARÂMBUL DIN MATERIAL TEXTIL

Curățați murdăria numai cu un burete înmuiat într-o soluție din detergent moale, creat special în acest scop.

ÎNCĂLȚĂMINTEA IMPERMEABILĂ

Încălțămintea cu membrană impermeabilă trebuie împrospătată cu o cârpă umedă. Pe o suprafață bine uscată, de preferință încălzită, aplicați un conservant pulverizabil. Dacă încălțămintea este rezistentă la apă și este confecționată din piele special impregnată, utilizați ceară pentru acest tip de piele sau o soluție pulverizabilă de impregnare. Materialul superior își poate schimba ușor nuanța, însă acest fapt nu este un dezavantaj.

TALPA DIN PIELE

Este indicat să ștergeți talpa cu o cârpă ușor umedă, iar după uscare la temperatura camerei, aplicați o pastă incoloră pe margini și la călcâiul tălpii. Așteptați o clipă, apoi lustruiți. Încercați să evitați udarea, care poate provoca deteriorarea și dezlipirea tălpii. Cu toate acestea, dacă se necesită, uscați încălțămintea la temperatura camerei.

TALPA DIN CAUCIUC TERMOPLASTIC CU ELEMENTE DIN PIELE

Ștergeți murdăria cu o cârpă umedă. Dacă purtați încălțăminte cu acest tip de talpă, feriți-o de umezire. Cu toate acestea, dacă nu ați reușit să evitați acest lucru, încălțămintea trebuie uscată la temperatura camerei.

Întreținere
genți
și rucsacuri

Nu spălăm poșetele și rucsacurile și nu le supraîncărcăm - iată câteva reguli

1. Poșetele și rucsacurile, la fel ca și încălțămintea, trebuie utilizate în conformitate cu destinația lor. Nu uitați de întreținerea corespunzătoare și regulară a acestora.

2. Aveți grijă la supraîncărcare și la lărgirea materialului, deoarece acest lucru poate cauza deteriorarea elementelor sensibile, cum ar fi mânerele, curelele și bretelele.

3. Pentru ca poșeta sau rucsacul să își păstreze valoarea estetică, evitați frecarea lor de alte suprafețe, și acordați atenție obiectelor ascuțite și aspre care pot provoca abraziune sau alte deteriorări mecanice.

4. Păstrați produsele în mod adecvat materialului din care au fost fabricate. Spălarea în mașina de spălat sau curățarea mecanică pot distruge produsul și sunt un motiv pentru respingerea reclamației.